Gallerivæg – Gør det selv

Projekt gallerivæg indledes

Rikke har altid mange gode ideer. De fleste af dem involverer, at jeg skal lave noget! I sidste weekend lavede “vi” en gallerivæg. Egentlig er det en idé, vi har haft i længe – der findes jo så mange inspirerende gallerivægge rundt omkring.

For omkring to uger siden fik vi prøveprintet Rikkes nye store Aarhus C plakat. Vi er helt vilde med den. Problemet var bare, at den ikke passede ind nogen steder. Så ned med den gamle plakat, der hang over sofaen og op med en gallerivæg!

Sådan gjorde vi

Aarhus-plakaten sprang meget i øjnene i forhold til vores nuværende stil i lejligheden. Derfor besluttede vi at finde nogle plakater, som fungerede godt med Aarhus-plakaten. På den måde kunne vi bløde den store og lidt maskuline plakat op med nogle mindre og knap så farverige plakater.

Rikke, ferm som hun er, startede showet med at finde et billede af en sofa, som lignede vores. Herefter satte hun gallerivæggen op i Photoshop. Det gav et meget godt overblik og et fornuftigt udgangspunkt. Da vi havde det ca. som det skulle være i Photoshop, lagde vi billederne ud på gulvet. Så rykkede vi rundt, fordi det var blevet lidt for symmetrisk. Efter en sidste omrokering var vi tilfredse.

Vores lejlighed er fyldt med nogle meget hårde betonvægge (altså ikke nogen vi opbevarer, bare, I ved, væggene). Jeg er ikke fan af at skulle bore med betonbor, sætte ravplugs og skruer i (ja, jeg er doven). Så jeg besluttede mig for at prøve med nogle hærdede søm. Det var dejlig nemt, hurtigt og præcist. Billederne hænger der stadig, så det har også virket efter hensigten 😉

Det tekniske omkring vores gallerivæg

Vi valgte, at bunden på vores billeder skulle flugte, og billederne skulle sættes op med 5 cm mellemrum. Vi målte ud, hvor bred selve gallerivæggen ville blive – 166 cm. Det er ca. 20 cm mindre end vores sofa, som gallerivæggen skulle centreres over.

Første plakat blev sat op i højre side ca. 10 cm inde over sofaen. Derefter målte vi, hvor søm-bære-beslaget (muligvis et opdigtet ord) på rammen sad og kunne efterfølgende nemt måle ud, hvor den næste plakat skulle hænge.

Resultatet, hvis jeg selv skal sige det, blev ret godt. Rikke fik endda lov til at sætte hele to søm i væggen! :-O

// Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *