Højtaler dilemmaet

Hifi møbel med jbl

Rikke har givet mig et forfatter-login til bloggen, forfatter! Spændende og nyt, i hvert fald for mig. Det er ikke nogen hemmelighed, at Rikke kommer til at skrive de fleste blogindlæg på denne blog. Men jeg håber, at jeg i ny og næ kan tilføre lidt maskulinitet og kant til en ellers kvindedomineret verden.

Mit første indlæg handler om højtalere, en ting de fleste kærester/koner hurtigt kan blive trætte af.

Første investering var en Denon 720 stereo reciever, som jeg stadig har. Dertil købte jeg for en plovmand fire Jamo højtalere. To af dem var kæmpestore Jamo Power 565, for en tid havde jeg alle fire højtalere sluttet til, det var dejligt! De store power Jamo’er blev solgt videre (med fortjeneste, undskyld Peter). Jamo studio 180 højtalerne havde jeg i længere tid, fine nok, men flad og kedelig lyd.

Da 180’erne stod af i juni 2015, måtte jeg finde nogle nye. Jeg fandt nogle brutale Cerwin Vega dc 15’ner ved en bonderøv i Viborg. Med bagsæderne lagt ned og forsæderne rykket helt op i forruden kørte jeg hjem mod Århus. Jeg tænkte, at det var smartest at forberede Rikke, så jeg ringede hjem. Jeg fortalte hende, at højtalerne var meget store og at uanset hvor store hun forestillede sig de var, så var de større end det. Alligevel blev hun pænt overrasket, da hun så, at de fyldte hele bilen.

cerwin vega højtaler

Så kom der satme noget lyd ind i lejligheden!

Efter en uges tid med forsøg som “tror du ikke vi vænner os til dem?”, “du må jo godt stille planter på dem”, “de er fede at have til fester”, “de passer måske bedre ind, når vi engang skal flytte” og så videre, lykkedes det ikke at ændre de korslagte arme, hovedet let på skrå, brillerne en anelse længere nede på næsen og de lidt skulende bebrejdende øjne, til et “okay, så beholder vi dem”. Så de måtte desværre sælges igen, uden fortjeneste men heldigvis heller ikke med tab (andet end turen til bonderøven i Viborg).

Hifi møbel med jbl

Historien er helt sikkert ikke slut endnu, men ender for nu, i modsatte ende af hi-fi universet med et par velspillende ældre JBL L20T, som jeg egentlig er ganske godt tilfredse med. Et kompromis, jeg og min mandighed, fint kan leve med.

// Simon, over and out.

2 tanker om “Højtaler dilemmaet

  1. Peter Floor Kousgaard siger:

    Hej Simon, du skal somend ikke være ked af at tjene lidt på videre salg. Jeg endte også med at sælge de enorme højtalere videre. Forinden renoverede jeg dem og sammen med en gammel Denon forstærke blev de solgt for den runde pris af 3000kr :p

    • Simon Freudendahl Petersen siger:

      Haha Peter. Har et par Cerwin Vega højtalere stående, dem kan du også bare købe og sælge videre! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *