Sådan skabte vi mere plads i soveværelset

Soveværelse med nye skabe

Siden vi flyttede ind i lejligheden for næsten 2 år siden, har soveværelset været et rod. Nu har vi endelig haft tid, penge og ideer til at gøre noget ved det. Her kommer vores fremgangsmåde og vores bedste råd til at skabe (fik I den?) mere plads i soveværelset.

Soveværelse før skabe

Vores soveværelse er ikke det største, og vi burde måske i virkeligheden kun have haft en halvandenmands seng. Men det er jo ikke lige det første, man går ud og investerer i, slet ikke når vi nu var glade for vores dobbeltseng. Da vi flyttede ind, måtte vi flytte en del rundt på det skab, som stod i soveværelset i forvejen. Der var kun én måde, hvorpå der kunne blive plads til både sengen og skabet. Det fungerede, men det var bestemt ikke optimalt (den ene låge i skabet kunne f.eks. ikke åbnes helt, da sengen stod i vejen).

Mulige løsninger til mere plads

Vi har rigtig mange ting og specielt til en lille lejlighed. Så det ville jo være dejligt, hvis det lille skab i soveværelset kunne rumme noget mere. Så vi tænkte mange forskellige løsninger igennem.

Kan der mon være mere under sengen? Nej, der stod i forvejen 4 store bedrollere..

Kan der ligge noget ovenpå skabet? Ja, en smule. Men ikke uden at det ser rodet ud.

Kan vi sætte en masse hylder op under loftet? Ja, det kan vi sagtens. Men Simon tror ikke, at vi kan holde det godt nok opryddet (og han har nok egentlig ret). Og så bliver der også et irriterende problem med masser af støv og rengøring. I lang tid var det denne løsning, der var den mest realistiske. Indtil jeg en dag så et billede i et boligmagasin.

Indbyggede skabe

Billedet forestillede et soveværelse med indbyggede skabe på hver side af sengegærdet og hele vejen op over sengen. Jeg viste Simon billedet, og vi snakkede om, om det kunne lade sig gøre hos os. Helt den samme løsning er vores soveværelse for lille til, men vi fandt tommestokken frem og begyndte at måle. Efter at have flyttet sengen rundt mange gange oppe i vores hoveder, fandt vi frem til noget, der kunne lykkes. Heldigvis er Simon jo snedker, så jeg overlod målearbejdet til ham.

Efterfølgende lavede han skabene og lågerne på værkstedet og kørte dem hjem i en lille lastbil. Den aften slæbte vi mange låger. Det tog os 45 minutter at bære det hele ind fra lastbilen, puha da. Vi var også ret dygtige til at samle skabene og sætte dem op. Jeg var simpelthen handy i halvanden dag, hvor jeg både skruede skruer i, puttede lim i huller og bar de tunge skabe på plads. Nu lyder det som om, Simon slet ikke hjalp, men det passer ikke. Det var nok mest mig, der hjalp og ham, der klarede det svære (men det er også ham, der har al erfaringen jo 😉 )

Hårdt arbejde at bygge skabe

Vores bedste råd til at skabe mere plads

Jeg ved, at du nok ikke vil høre dette råd, men her kommer det alligevel: Ryd op og ryd ud. Når man bor småt, er det vigtigste at undgå at samle for mange ting. Så er du allerede et godt skridt på vejen.

Når du har ryddet ud, så prøv at se dine rum fra alle vinkler. Vi var rundt om mange mulige løsninger, før vi fandt den rette. Så undersøg om det måske kan hjælpe at rykke rundt på nogle møbler eller anskaffe dig nogle nye. Lad som om, der ikke er nogle møbler i rummene og sæt dem så ind forfra (tegn evt. en tegning med præcise mål på både rum og møbler). Hvis du stadig er i tvivl eller mangler at få nye øjne på sagen, så skriv gerne til os. Så kommer vi med forslag.

Soveværelse med nye skabe

Soveværelse med blå væg
skabe i soveværelset
sengetæppe fra algan

Det vildeste er faktisk, at vi stadig ikke har fyldt skabene helt! Vi har nu så meget plads, at nogle hylder er tomme. Hurra for det 🙂

/ Rikke

PS. Det flotte sengetæppe er fra Algan og billedet på væggen kan findes her.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *